Cara Mendaftar Email Di Hotmail

Assalammulaikum Dan Salam 1 Malaysia

Kali ni aku nak buat tutorial Cara Daftar Email Di Hotmail.Mesti ramai yang dah ada akaun email di Hotmail bukan ?

Ok tanpa membuang masa,jom kita lihat tutorial Cara Daftar Email Di Hotmail ni dengan lebih lanjut.

Mula-mula korang taip di browser alamat ni http://www.hotmail.com,Kemudian keluar gambar rajah seperti di bawah :-

1.Untuk tutorial ni aku gunakan xxxx@hotmail.my

2.Periksa jika email yang korang nak tu masih belum mempunyai di
mana-mana akaun hotmail

3.Letakkan password yang korang nak

4.Taip sekali lagi password

5.Email lain (penting jika korang terlupa password email yang baru dibuat ni)

6 & 7. Isikan nama korang

8.Isikan Negara

10.Isikan poskod tempat tinggal korang

11.Isikan jantina sama ada lelaki / perempuan.

12.Isikan tahun lahir

13.isikan angka yang korang nampak di situ

14.Klik I Accept

15.Jika berjaya,korang akan jumpa seperti gambar di atas

Ni pula cara untuk menghantar email

Klik New

16.Ini adalah email korang

17.Masukkan email penerima

18.Letak sekali subject atau tajuk email

19.Taipkan la apa yang korang nak

20.Ni pula untuk mengelakkan spammers,klik “enter character before sending your message

21.Masukkan perkataan yang korang nampak tu

22.Klik Continue

23.Korang dah berjaya selesaikan puzzle tersebut,kemudian klik close

24.Email berjaya dihantar

25.jika email penerima tu korang belum save di dalam bulu alamat atau address book,boleh la ikut langkah seperti ni,tick kan email penerima tu.

26 & 27.Masukkan nama email penerima

28.Akhir sekali klik Add to contacts

P/S : Senang bukan untuk daftar email di Hotmail ni

P/SS : Jom terjah Sini untuk Tutorial Cara Daftar Email Yahoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing