Archives for November 2011

Infographic :The Anatomy of a WordPress Theme

Assalamualaikum…

Sedang sibuk blogwalking,terjumpa satu Infografik atau dalam ejaan bahasa inggerisnya Infographic berkisarkan tentang The Anatomy of a WordPress Theme.Mungkin bagi pengguna wordpress yang baru sahaja berjinak-jinak dengan platform wordpress ingin menerokai bahagian-bahagian anatomy seperti header.php,loop,sidebar.php dan banyak lagi.

Di dalam Infographic :The Anatomy of a WordPress Theme ni,korang boleh lihat segala maklumat lengkap berkaitan anatomy wordpress.Bagi mereka yang suka mengubahsuai theme atau tema wordpress pasti mengenali setiap sudut di dalam bahagian wordpress.
[Read more…]

Advanced SystemCare 5

Advanced SystemCare dahulu dikenali sebagai Advanced WindowsCare Personal telah mengeluarkan versi 5 terkini pada 15 November 2011.Banyak juga perubahan yang dilakukan untuk versi ke 5 ini.

Bagi mereka yang belum tahu apa itu Advanced SystemCare,boleh rujuk di laman web http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

Advanced SystemCare 5 berfungsi dengan hanya satu klik untuk memperbaiki,melindungi,membersih serta meringkankan sitem komputer atau laptop anda.Perisian ini adalah perisian yang wajib di install oleh semua golongan.Ia juga sesuai digunakan komputer atau laptop sama ada di rumah atau di pejabat.
[Read more…]

CCleaner v3.12.1572

Assalamualaikum

Baru berkesempatan update CCleaner,artikel lepas saya menggunakan CCleaner v3.11.1550 dan hari ni pula telah selamat muat turun dan mencuba CCleaner v3.12.1572.

Software atau perisian CCleaner adalah aplikasi yang mempunyai ciri-ciri Freeware Cleaning and Tweaking. Fungsi CCleaner adalah untuk membersih dan menghapuskan fail-fail yang sudah tidak lagi digunakan atau terpakai (sampah), memperbaiki system registry yang error, histories cookies pada semua browser dari pc atau laptop rakan-rakan sekalian dan akan menjadikan windows jadi lebih ringan dan cepat. Software ini memang wajib di install disetiap PC sama ada untuk kegunaan di rumah ataupun pejabat.

[Read more…]

Infographic : The Power of WordPress

Assalamualaikum

Ramai rakan-rakan blogger yang bertanya,best ke WordPress ? senang ke guna WordPress ? Untuk menjawab segala jawapan bagi persoalan tersebut,boleh rujuk Infographic : The Power of WordPress di bawah ni.

[Read more…]

Pin It on Pinterest