Cara Mendaftar Email Di Gmail

Assalammulaikum Dan Salam 1 Malaysia

Kali ni aku nak buat tutorial tentang Cara Mendaftar Email Di Gmail.Aku dah lama juga guna email di Google Mail ni.Memang best sebab kurang spam.

Jom kita lihat satu persatu Cara Mendaftar Email Di GMail.

Pertama sekali korang perlu menaip http://gmail.com di pelayar web korang dan keluar seperti gambarajah di bawah ni :-

kemudian klik di Create an account now

1. Masukkan First name

2. Masukkan pula Second name

3. Pilih ID Login emial yang anda inginkan ,Contoh seperti xxxx@gmail.com

4. Check Availability – untuk mengetahui sama ada id yang anda pilih tu masih belum digunakan oleh orang lain.

5. Masukkan Password.

6. Masukkan Password yang sama seperti no 5 sekali lagi.

7. Pada bahagian ni,saya memilih Write my own question

8. Soalan yang senang anda ingat

9. Jawapan bagi soalan tersebut

10. Recovery email : email anda yang lain .Ini bertujuan untuk reset password jika anda terlupa password email.

11. Location : Masukkan lokasi anda

12. Masukkan huruf dan nombor pada kotak yang disediakan

13. Jika bersetuju dengan syarat dan terma ,klik I accept.Create my account

14. Tahniah,anda berjaya mendaftar email di Gmail,kemudian klik Show me my account

Gambar di atas adalah antaramuka Gmail

15.Untuk menghantar email,klik Compose email

16. To : Taipkan alamat email rakan anda untuk menghantar email ini.

17. Subject : Taipkan perkara yang anda ingin beritahu

18. Taip apa-apa untuk melengkapkan lagi email ini.

19. Send : jika dah siap,tekan butang Send untuk menghantar email.

20.Anda berjaya menghantar email.

P/S : Selamat mencuba email di Gmail ni.

Comments

  1. We are a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your web site provided us with useful info to work on.
    You’ve done a formidable process and our entire community might
    be thankful to you.
    kitchen recently posted..kitchenMy Profile

  2. Post writing is also a excitement, if you be familiar with afterward you can write otherwise it is complicated
    to write.
    optimizare seo gratuita recently posted..optimizare seo gratuitaMy Profile

  3. smile no not smile

  4. artikelnya sangat simple dan mudah dipahami, salam kenal dari awak
    daftargmail recently posted..Daftar Gmail Baru Gratis IndonesiaMy Profile

  5. sepertinya tampilan gambar yang terdapat di dalam artikel perlu diperbaharui
    daftar gmail recently posted..Cara Download Video Di FacebookMy Profile

  6. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you could do with a few pics to drive the message home
    a little bit, but other than that, this is magnificent blog.

    An excellent read. I will definitely be back.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest