Tips Untuk Tidak Malas Update Blog

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Sejak akhir-akhir ini saya lihat ramai blogger yang lahir dengan blog masing-masing.Pelbagai niche dan genre pun ada,jika dah ada blog tentu kita kena kemaskini atau update blog ye tak ?  Tak kisah la update sehari satu entri atau dua hari satu entri.Dan yang paling penting,blog anda sentiasa mempunyai perkembangan atau update terbaru.

Mungkin semua blogger dah melalui perkara ini termasuklah saya sendiri,iaitu penyakit Malas Nak Update Blog.Antara sebab-sebab terjadinya faktor tersebut mungkin terlalu sibuk dengan kerja atau urusan harian.

Di sini saya ingin berkongsi sedikit Tips Untuk Tidak Malas Update Blog,mungkin dah ramai rakan-rakan blogger mengamalkannya dan sedang mengamalkan salah satu tips ini.Antaranya ialah :-

Tentukan Hari Menulis Blog

Untuk tips ini,kita mesti tetapkan pendirian untuk menulis di blog contohnya pada setiap hari Isnin,Selasa Dan Rabu dapat menulis satu tajuk untuk dikongsikan oleh pelawat blog.Boleh juga untuk selang seli dua hari dengan satu entri,mana-mana pun tak kisah,janji kita boleh tumpukan penulisan di blog dengan lebih konsisten.

[Read more…]

5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Alhamdulillah,bertemu kita kembali di blog ni.Semalam aku terbaca dua entri dari blog Bro Denaihati dan Syahril Hafiz yang bertajuk 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011.Apabila selesai baca kedua-dua entri dari blog tersebut,terpanggil juga untuk menyahut cabaran dari Bro Denaihati.

Melihat tajuk 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011,pastinya 5 blog tersebut memang wajib dan selalu kita lawati untuk membaca setiap update terbaru dari tuan rumah blog ye tak ? Secara tidak langsung menyumbang traffik dan tidak ketinggalan meninggalkan komen.Saya juga gemar Retweet entri-entri terbaru di kalangan rakan-rakan blogger.

Antara tujuan projek ini ialah :-

Tujuan projek ini adalah untuk membina NETWORK BLOGGER yang besar yang akhirnya insyallah akan menambah kenalan yang mungkin akan menjadi rakan setia kepada blog anda. Network Blogger ini akan sangat diperlukan pada waktu-waktu tertentu seperti membantu teman blogger menang contest seperti Bantu Blogger jadi No 1.

Di ambil dari petikan blog Bro Denaihati

[Read more…]

Perjumpaan Dengan Blogger Bro Framestone

Assalamualaikum Semua

Pada 26/10/2010 yang lepas aku berpeluang untuk lepak-lepak bersama dengan Bro Framestone.Pada mulanya macam tak dirancang je plan nak jumpa beliau,tetapi disebabkan beliau berada berdekatan,Alhamdulillah akhirnya dapat juga jumpa dengan blogger yang semakin top ni.

Di bawah ni aku sertakan gambar semasa lepak-lepak dengan Bro Framestone

[Read more…]

Pin It on Pinterest