Tali Leher Pelengkap Gaya

Assalamualaikum…

Tidak lengkap gaya seseorang eksekutif muda tanpa mengenakan tali leher. Bagaimanapun, masih ada segelintir darinya yang kurang berminat untuk memakainya biarpun ketika menghadiri majlis formal seperti mesyuarat atau bertemu klien. Mungkin disebabkan malas atau tidak mahir mengikat, masalah memilih warna, corak dan sebagainya. Bagi merungkai masalah yang membelenggu diri, di sini ada sedikit info yang menampilkan pelbagai info untuk diikuti berkenaan tali leher.

Gambar Dari Google

[Read more…]

Atasi Tekanan Dengan Bercakap Pada Diri Anda Sendiri

Assalamualaikum…

HIDUP penuh cabaran. Ramai yang kecundang dan tidak kurang pula melihat dunia dengan wajah suram, kelam dan serba berjerebu. Hidup tidak bermaya dan penuh sedih seakan tidak ada harapan lagi, kecewa dan tertekan.

Gambar Dari Google

Pada kali ini saya titipkan beberapa tip untuk menghadapi tekanan iaitu dengan cara anda berkomunikasi dengan diri anda sendiri. Bercakaplah dengan diri anda. Mulakan dengan…

1.   Aku harus siap menghadapi hidup ini. Apa pun yang terjadi hidup di dunia ini hanya sekali. Aku tidak boleh gagal dan sia-sia tanpa berguna.

Tugasku adalah menyempurnakan niat dan ikhtiar. Segala yang terjadi aku serahkan kepada Allah Yang Maha Tahu, yang terbaik bagiku.

Aku harus sedar yang terbaik bagiku menurutku belum tentu yang terbaik menurut Allah s.w.t. Bahkan, mungkin aku menuruti keinginan dan harapanku sendiri.

Pengetahuanku mengenai diriku atau apa pun amat terbatas sedangkan pengetahuan Allah menyelimuti segalanya. Dia tahu awal, akhir dan segalanya.

[Read more…]

Tips Memilih Kemeja Untuk Lelaki

Assalamualaikum..

Semalam sempat gak aku shopping sehelai dua kemeja (tapi aku terbeli 4 pasang kemeja la) untuk dipakai ke tempat kerja.Dalam suasana hujan lebat tu,sekali singgah kat kompleks membeli belah,biasa la lama sangat tak shopping sakan.Mungkin ada di anatar rakan-rakan yang masih belum tahu bagaimana untuk memilih kemeja yang sesuai untuk lelaki.Sempena entri berkaitan kemeja ni,terjumpa dalam email tentang Tips Memilih Kemeja Untuk Lelaki.jom kita baca semua tips-tips tersebut.

Sekadar Gambar Hiasan

Tips Memilih Kemeja Untuk Lelaki

Kemeja bukan hanya sekadar sehelai pakaian harian yang biasa. Ia mampu memberi impak terhadap penampilan. Ke pejabat, menghadiri mesyuarat penting mahupun majlis formal. Namun tak ramai di antara kita tahu memilih kemeja sesuai untuk aktiviti harian di pejabat. Perlu diingat, setiap orang mempunyai bentuk tubuh dan personaliti berbeza, dan ini membuatkan seseorang itu kelihatan berbeza. Banyak perkara yang perlu kita tahu tentang sehelai kemeja. Ini termasuklah kualiti, stail dan perinciannya. Tips berikut membantu kita semua memilih sehelai kemeja yang tepat.

[Read more…]

Tips-Tips Bercukur

Mencukur bulu janggut dan kumis sebagiannya merupakan kegiatan rutin para lelaki. Alasannya, selain untuk kebersihan, mencukur membuat wajah menjadi segar. Tetapi untuk mendapatkan hasil seksi memuaskan, ada beberapa tips yang bisa Anda lakukan agar tampak seksi memuaskan.

Pisau bermata pisau satu, dua atau tiga

Pilihan terserah Anda. semakin banyak mata pisau, semakin licin hasil cukuran. Kemudian, basuh jenggot Anda dengan air hangat sebelum bercukur supaya bulu-bulu muka dapat mengembang sedikit. Dengan begitu bulu-bulu muka menjadi lembut dan dapat dicukur dengan mudah. Bercukur di shower dengan cermin yang tidak berembun mempermudah bulu-bulu muka Anda mengembang lebih rata, dan itu keuntungan besar bagi Anda yang punya jenggot bandel.

Shaving Cream

Shaving cream melancarkan luncuran pisau di permukaan kulit , apalagi jika dikombinasikan dengan air hangat. Hasilnya Anda mencukur dengan lebih mudah dan hasil yang mulus. Anda bebas memakai jenis krim, gel atau foam. Pada umumnya, jika kulit Anda sangat peka, pakai krim atau gel. Jika kulit Anda agak kering atau kering di daerah jenggot, jangan gunakan foam.

[Read more…]

Pin It on Pinterest