Cerita Lawak Untuk Hilangkan Tension Bekerja 9

Assalamualaikum…

Jom kita hiburkan diri pada hari ini dengan Cerita Lawak Untuk Hilangkan Tension Bekerja 9.Semoga anda semua terhibur.

Sakit jiwa

Seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam. Jika ternampak haiwan itu, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya. Akhirnya, lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa. Setelah beberapa bulan, doktor pun melakukan ujian ke atas lelaki itu bagi mengenal pasti apakah dia telah pulih ataupun tidak.

Doktor : Adakah kamu tahu siapa diri kamu sekarang?
Lelaki : Ya doktor.
Doktor : Siapa kamu sebenarnya.
Lelaki : Saya ini manusia doktor.
Doktor : Ya ke? Bukan jagung?
Lelaki : Bukan, saya manusia doktor.
Doktor : Kamu takut dengan ayam?
Lelaki : Tidak doktor.
Doktor : Hmm..bagus. Nampaknya kamu dah sembuh.
Lelaki : Tapi doktor, saya ada satu pertanyaan.
Doktor : Apa dia?
Lelaki : Ayam tahu tak yang saya ni dah berubah jadi manusia.
Doktor : “??$$??”

Cukur Misai

Ajoi, Sumardi dan Pancis sedang melepak di kedai kopi sambil bercerita mengenai ‘misai’. Apa yang diaorang cerita ialah kisah betapa suburnya misai datuk diaorang.

Pancis: “Datuk aku dulu, kalau dia cukur misai, hari ni cukur esok tumbuh balik.”

Sumardi: ” Atuk aku lagi dasyat , pagi cukur petang dah tumbuh balik..”

Pancis: “Peh.. kalah atuk aku punya subur..”

Ajoi: “Eleh..! Atuk aku lagi subur giler tau..!”

Pancis & Sumardi : ” Camana?”

Ajoi: “Cukur sebelah, lepas tu cukur sebelah… misai yang lagi sebelah tadi dah tumbuh semula..!”

Pakcik Teksi dan Amat

Amat menaiki sebuah teksi untuk pulang kerumahnya selepas menonton wayang yang habis pukul 11 malam.

Pemandu teksi tersebut berumur dalam lingkungan 50an dan kurang peramah.Amat yang duduk di bahagian belakang telah menepuk bahu pak cik tersebut untuk bertanyakan sesuatu.

Pak cik itu sungguh terkejut beruk sehingga hampir melanggar kereta di hadapannya dan pak cik itu pun secara tiba2 memberhentikan teksinya di tepi jalan.

Amat merasa hairan dengan reaksi pak cik itu lalu bertanya.”Kenapa pak cik terkejut tadi,saya minta maaf ler kerana buat pakcik terkejut”

Pak cik itu menjawab”Ini hari pertama pak cik bawa teksi dan anak merupakan penumpang yang pertama”.

“Ooo…dulu pak cik kerja apa?”tanya Amat lagi.

“Dulu pak cik bawa VAN JENAZAH.” “Patutlah dia terkejut,” hati kecil Amat berkata….

Kisah 2 Orang Budak

Petang itu dua orang budak bernama Sam dan Dol pergi memacing di sungai. Dalam pada bosan-bosan menunggu ikan, Sam pun berkata, “Dol, aku ada satu cerita.”

Dol: Cerita apa?
Sam: Nanti kalau aku cerita,kau kena ikut perkataan belakangnya,boleh?
Dol: Boleh…
Sam pun memulakan ceritanya…
Sam: Satu hari aku pergi memburu.
Dol: Memburu.
Sam: Aku masuk ke dalam hutan.
Dol: Hutan.
Sam: Tiba-tiba aku rasa nak terberak.
Dol: Berak.
Sam: Aku berlari ke dalam semak.
Dol: Semak.
Sam: Aku pun berak.
Dol: Berak.
Sam: Suatu hari lain,aku pergi memburu lagi.
Dol: Lagi.
Sam: Aku pergi ke tempat yang aku berak dulu.
Dol: Dulu.
Sam: Tiba-tiba aku lihat tahi aku sudah tak ada.
Dol: Ada.
Sam: Aku pun tertanya-tanya…
Dol: Tanya.
Sam: Siapa makan tahi aku?
Dol: Aku……

Proton Saga / Potong Zaka ?

Apek : itu potong zaka ada bagut ka ?

Ali : manyak bagut..bila lu potong haa lu punya barang manyak bersih loo..

Apek : ?!! err..saya kawan ada cakap,potong zaka aaahh.. manyak ploblem..

Ali : apa probrem ?

Apek : manyak buang lui..lagi aahh..dia punya performance tatak bagut.. manyak cinang semputloh..

Ali : cehh.. apek, lu apa celita.. saya suda lama potong.. apa problem.. bini saya manyak puas woo..

Apek : lu mini puas sama itu potong zaka ka?

Ali : ya la.. bila lu potong aahh.. lagi sedap maen woo.. lu lagi lambat pancut..

Apek : ???!!! err..lu punya 1.3 atau 1.5 ??

Ali : ??!! woi apek cakap baik2 sikit ha.. saya punya 6 incila..

Apek : ??! tiu nia ma.. lu jgn maen2 haa.. mana ada potong zaka 6 inci..

Ali : cilaka apek ni..nah tengok ( bukak sluar tunjuk pale butoh..)

Apek : chee sin punya olang..gua tanya baik2 lu tunjuk lu punya lancau..

Ali : abis.. lu tarak percaya..saya tunjuk la..

Apek : saya tatak tanya sama lu punya lancau.. saya tanya lu pasal itu nasional car.. potong zaka.. molo punya olang..

Ali : aiya.. apek.. lain kali lu sebut betul2 la..kasi susa saja.. bukan potong zaka la.. proton saga.. cinabeng betulla..

Lembu

Sorg laki tgh bawak keta.. tiba-tiba ada sorang pompuan bawak keta potong keta dia..

Laki tu jerit ”woi woi Lembuuuuuuuu”…
Pompuan tu balas balik ”hg tu kambing, keldai, monyet, org utan.. nah ambik ang- siap buat fcuk”
Tiba2 pompuan tu eksiden terlanggaq sekawan lembu…

Lelaki : kan aku ckap LEMBU,LEMBU … tue laa x nak dengar..

Moral: Org perempuan mmg susah nk paham kalau lelaki cakap..

Thank You Seven

Hendak dijadikan cerita, ada seorang pemuda yang baru je pandai bercakap Inggeris. Perkataan yang dia tau plak seperti ; ok never mind, thank you, one, two, three, four five, six, seven dan bye-bye

Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I’m sorry
Pemuda ; It’s ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya… pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye .
Mat salleh ; ( bingung )

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest