Lajukan Mozilla Firefox 3-30x Lebih Laju

Salam…

Lajukan Mozilla Firefox korang 3-30x lebih laju!!! (wahh macam best je ni kan ) Khas juga kepada mereka yang suka blog walking

Kalau korang guna firefox macam aku korang patut buat benda ni.

1.Taip “about:config” dekat “address” pastuh tekan “enter“.Scroll tikus korang sampai jumpa benda entries ni:

network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests

Biasanya pelayan internet akan satu permintaan dalam satu2 masa.Jadi
kalo korang “enable pipelining” membolehkan pelayan korang membuatkan banyak permintan dalam satu2 masa.

2.Ubah “entries” macam bawah ni:

ubah “network.http.pipelining” kepada “true”

ubah “network.http.proxy.pipelining” kepada “true”

ubah “network.http.pipelining.maxrequests” kepada nombor macam “30“. Bermaksud pelayan akan membuat 30 permintaan dalam satu masa.

3.Ok akhir sekali,”right click” kat mana2 pastu pilih “New -> Integer
Namakan ia “nglayout.initialpaint.delay” pastu tetapkan “values” kepada “0“.
Ini masa pelayan korang menunggu sebelum bertindak balas dengan maklumat yang diterima.

Kalo korang guna broadband pelayan korang akan muat-turun 2-30x maklumat lebih laju.Harap benda ni berguna untuk korang.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest