Promosi Hebat Webhosting Dari Fivio Enterprise

Assalamualaikum

Adakah anda masih tercari-cari provider untuk domain dan hosting sendiri untuk blog yang stabil ? Anda bertuah kerana membaca artikel ni kerana pada kali di Fivio Enterprise menawarkan pakej webhosting mampu milik dari harga RM150.00 sahaja berserta domain *.com, *.net atau *.org percuma sepanjang anda bersama Fivio Enterprise (tertakluk terma dan syarat).

Sebelum itu saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Fivio Enterprise dan Encik Fadhlullah Abdul Rahman  kerana memberi kepercayaan kepada saya untuk mempromosi pakej webhosting ni.Berikut adalah spesifikasi tentang pakej :-

Wazy Webhosting Package

  • Webspace : 10 GB
  • Data Transfer : 50 GB monthly
  • Email : Unlimited
  • MYSQL : Unlimited
  • Control Panel : Directadmin (Malaysia Server) or Cpanel (USA Server)
  • Backup : Daily Backup, Weekly Backup, and Monthly Backup
  • Domain : Hosting Lifetime Free domain (*.com *.net *.org)
  • 99.9% Uptime & 24/7 Support

** ini adalah sticky post,sila scroll ke bawah untuk entri terbaru

Dengan modal RM150 ,saya rasa amat berbaloi untuk membina blog self-hosted anda dengan wordpress.Jika berminat klik link ni untuk order http://www.fivio.my/cart.php?a=add&pid=274

Untuk pengetahuan rakan-rakan semua,Pakej tidak akan tamat, tetapi promosi free domain dan migration diskaun tamat pada 1 April 2011.

Untuk memudahkan proses pendaftaran dan pembelian domain serta hosting,saya sertakan sekali sedikit tutorial untuk rujukan bersama.

Mula-mula korang klik link promosi Wazy Webhosting Package di http://www.fivio.my/cart.php?a=add&pid=274

1. Klik I want Fivio Enterprise register a new domain for me.Ini adalah untuk daftar domain baru

2. Masukkan nama domain pilihan anda

3. Clik to Continue

4. Jika nama domain pilihan anda masih belum digunakan,sila klik Available! Order Now

5. Clik to Continue

**Sila perhatikan di ruang kotak merah seperti di gambar,ini adalah dari pakej yang saya sebutkan tadi.

6. Untuk pakej ini,bayaran hanya sebnayak RM150.00 setahun serta domain percuma.

7. Manakala untuk control panel,saya memilih Directadmin

8. Jika dah berpuas hati,klik Update Cart

Seperti gambar di atas,berikut adalah Shopping Cart nama domain dan hosting

9. Klik butang Checkout untuk proses seterusnya

Gambar di atas adalah untuk pengesahan

Isikan maklumat-maklumat yang diminta seperti pada kotak merah pada gambar di atas.

Isikan juga maklumat tentang cara pembayaran,sama ada melalui Paypal atau Bank Transfer

10. Klik Complete Order

Pada 2 gambar di atas,ia menunjukkan invois urusniaga anda untuk domain dan hosting,cara pembayaran untuk pakej ni,saya menggunakan Maybank2u dan jumlah keseluruhan adalah RM150.00 sahaja.

Di sini juga saya sertakan testimoni dari rakan-rakan yang menggunakan hosting dari Fivio Enterprise (Akan diupdate lagi) :-

 

Roslan Nazri

http://www.qiilans87.com/

Pertama sekali saya amat berterima kasih kepada fivio sebab nak genap 2 tahun dah bersama fivio. Amat berpuas hati disebabkan feedback pantas dari owner fivio Encik Fadhlullah Abdul Rahman. kita ni, so takde masalah yang meruncing sangat bersama fivio (all problem solved). Uptime fivio sangat pantas, walaupun blog saya agak berat namun fivio hosting sangat pantas. Secara umumnya saya amat berpuas hati dan ramai kenalan saya juga menggunakan hosting fivio. Semua perkara tersebut berlaku kerana kerjasama fivio dan saya amat baik dan disebabkan kerjasama tersebut kini ramai yang mempercayai fivio hosting. So korang takkan menyesal kalau gunakan hosting fivio.

 

Ichigo
http://www.auracyber.net

Saya amat berpuas hati dengan hosting dari Fivio Enterprise,support dan servis mereka memang terbaik.Kepada rakan-rakan blogger yang inginkan self-hosted untuk blog wordpress,saya sarankan anda semua memilih pakej dari Fivio Enterprise ini.

Azizan Kadir
http://azizankadir.com/

Pertama sekali saya ingin mengucapkan tahniah kepada Fivio Enterprise kerana menawarkan perkhidmatan hosting yang sungguh menarik dari segi support dan mutu perkhidmatan.Dengan harga yang mampu milik,anda boleh memiliki blog wordpress.Terima kasih sekali lagi Fivio Enterprise terutama kepada Encik Fadhlullah Abdul Rahman.

Yanmie
http://yanmieonline.com/

Alhamdulillah,saya hampir setahun menggunakan hosting dari Fivio Enterprise .Komen saya,mutu perkhidmatan dari mereka amat bagus.Saya juga sangat berpuas hati dengan perkhidmatan dari pihak hosting tersebut, dalam setahun ini rasanya blog down pun baru 2-3 kali macam tu, itupun tidak mengambil masa yang lama, cuma hanya beberapa minit sahaja Terima kasin kepada Encik Fadhlullah Abdul Rahman dan Fivio Enterprise.

Cik Min
http://cikmin.com/

Dari segi support,selalunya dapat personal support dari Encik Fadhlullah Abdul Rahman sendiri.Dari segi harga sebelum migrate dan selepas migrate amatlah berbaloi.Secara keseluruhannya,saya amat berpuas hati dengan hosting ni.

P/S : kepada rakan-rakan blogger yang ingin memiliki slef-hosted blog,saya sarkan untuk mengambil pakej ni kerana dengan harga yang mampu milik dan yang penting stabil

P/SS : Saya akan update dari masa ke semasa untuk perkembangan terbaru pakej ni

 

 

Comments

  1. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
    I will make sure to bookmark it and return to read more of your useful
    info. Thanks for the post. I will definitely return.
    lol recently posted..lolMy Profile

  2. nice share, bagus, bisa dapat harga murah atau bahkan percuma
    cara membuat blog recently posted..Cara Mendowload Video Dari YoutubeMy Profile

  3. nice share, trima kasih telah berbagi
    Batu Andesit recently posted..Comment on Jenis Batu Alam Untuk Dinding by adminMy Profile

  4. Measure content material advertising results.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest