Sinopsis Filem Hantu Bonceng

Assalamualaikum…

Dah lama tak buat review dan sinopsis filem kat blog ni,kali ni nak review filem Tajuk filem tersebut ialah Hantu Bonceng.Filem ini mengandingkan pelakon seperti Zizan Raja Lawak, Jue Aziz dan Juliana Evans akan ditayangkan pada 31 Ogos 2011 sempena Aidilfitri 1432H.

Sinopsis Hantu Bonceng:

Cerita mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenagi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, di ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.

Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karib nya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya.

Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini.

Halimaton mula menerima semula Amran setelah melihat perubahan positif padanya. Tapi tanpa diduga Ayu muncul dalam hidup Amran. Apa yang akan jadi pada Halimaton dan siapakah sebenarnya Ayu? Semuanya akan terjawab di penghujung cerita Hantu Bonceng.

Video kredit kepada : azwan77

Pengarah : Ahmad Idham
Syarikat Penerbit : Excellent Pictures Sdn. Bhd.
Penulis: Ahmad Idham
Lakon layar : Ahmad Idham
Penulis skrip : Ahmad Idham

Lakonan:
Zizan Raja Lawak : Amran (Pelakon Utama)
Juliana Evan : Ayu (Pelakon Utama)
Jue Aziz : Halimaton (Pelakon Utama)
Taiyuddin Bakar : Kunyit (Pelakon Pembantu)

Krew:
Pengarah Fotografi : Raja Mukhriz
Pembantu Pengarah : Rosli Mohd Taib
Penyunting : Ahmad Mustadha Bin Samingon
Penerbit: Ahmad Idham

P/S : Memang syok la mood raya kalau tengok cerita macam ni,apa-apa pun kita tunggu sehingga filem ni ditayangkan di pawagam.

Kredit Kepada : Sinema Malaysia

Comments

  1. Always memorize that almost anything makes an initialization with the perfect type of content which you will be composing.

    Not only can human communication cover immediate situations and feelings but also discussions at abstract or
    hypothetical levels. Some of the important features of this Android Tablet are :-.
    wirelessmodems.pushonline.info recently posted..wirelessmodems.pushonline.infoMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest