HIDUP SEORANG BLOGGER 2

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Apa khabar rakan-rakan sekalian,diharapkan berada di dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga dan blog kesayangan.Alhamdulillah dapat juga aku membuat entri ke dua untuk contest HIDUP SEORANG BLOGGER yang dianjurkan oleh Bro Denaihati

Sepertimana di entri pertama aku di sini,Pengalaman aku sebagai blogger memang banyak,terutama sekali apabila mula kenal rakan-rakan yang sekepalaminat dengan blog.So memang penuh la kegiatan seharian aku dengan blog.Dari bersembang dengan rakan-rakan blogger,blogwalking dan sebagainya.Dengan erti kata lain Makan Blog,Tidur Blog,Semuanya pasal blog la.Sehari suntuk duduk di dalam bilik menghadap komputer pun tak apa,janji puas hati apabila menghadap blog kesayangan.

Apabila blogwalking ke blog rakan-rakan blogger,memang tak dinafikan pelbagai theme dan rekabentuk blog yang ada.Jadi semakin teruja untuk mengubahsuai theme blog agar lain dari yang lain.Pernah jugak blog aku mengalami kerosakan theme akibat gatal tangan aku sendiri.tetapi itu tidak melunturkan semangat aku untuk berblogging ni.Semenjak menggunakan domain dan hosting sendiri,aku lebih teruja untuk mengedit blog ni.pelbagai rancangan aku buat untuk blog,dari segi pemilihan theme,widget dan sebagainya.Ini adalah untuk melajukan loading page dan secara tidak langsung mampu menarik pengunjung untuk datang melawat blog.

[Read more…]

SEO Contest-Hidup Seorang Blogger

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Contest SEO muncul lagi,kali ni dianjurkan oleh bro Denaihati lagi.Mesti ramai yang kenal bro Denaihati kan.Blog beliau terkenal dengan tag HIDUP UNTUK MEMBERI memang tepat sekali,semoga bro Denaihati dimurahkan rezeki.Pada kali ni Contest SEO tersebut bertajuk HIDUP SEORANG BLOGGER.Blog wazy84.com pun sudah mengambil bahagian di dalam contest ni

Contest Ini Menawarkan Hadiah Yang Lumayan

blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM300 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM150 setiap seorang. 5 entri paling popular mengikut pilihan blogger akan menerima hadiah bernilai RM100 setiap seorang.

[Read more…]

Pin It on Pinterest