Apple iPad 2 Malaysia Percuma Dari Denaihati

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Semalam ,2 Mac 2011,Pihak Apple Inc telah pun melancarkan iPad 2 dan yang paling menarik,bro Denaihati ada juga membuat contest Apple iPad 2 Malaysia untuk teman setia.

[Read more…]

Senarai Blog Yang Menyertai Contest Hidup Untuk Memberi

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Kali ni aku nak menyenaraikan blog-blog yang menyertai Contest Hidup Untuk Memberi Dan Menangi Acer Aspire One anjuran Bro Denaihati.Untuk Menyertai contest ni senang je,hanya klik Acer Aspire One Untuk Anda Miliki Percuma.Untuk pengetahuan semua,contest ni masih lagi berjalan (semasa entri ni ditulis) dan banyak lagi masa untuk menyertai contest Hidup Untuk Memberi Dan Menangi Acer Aspire One Percuma.

Berikut adalah senarai blog yang telah menyertai contest ni :-

1. Beliamuda dot com (PR3) – Denaihati

2. Anarm.net (PR2) – Denaihati

3. Aizuddin.com (PR2) – Beliamuda

4. Blog Mohd Isa (PR3) – Denaihati

5. KronologiHidupKu l Si Buchuk (PR2) – Denaihati

6. Wazy84.com (PR3) – Anarm.net

7. Zack Entry (PR2) – Aizuddin.com

8. Pisyek.com (PR2) -Beliamuda

9. Yanmieonline.com (PR2) – Blog Mohd Isa

10. Shidi Shah (PR N/A) – KronologiHidupKu l SiBuchuk

11. Elyaszbha (PR1) – KronologiHidupKu l SiBuchuk

12. KulanzSalleh.com (PR4) – Denaihati

13. Stewardjohn.com (PR N/A) – Aizuddin

14. Dahlia (PR3) – Aizuddin

15. Sakura (PR N/A) – Dahlia

[Read more…]

HIDUP SEORANG BLOGGER 2

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Apa khabar rakan-rakan sekalian,diharapkan berada di dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga dan blog kesayangan.Alhamdulillah dapat juga aku membuat entri ke dua untuk contest HIDUP SEORANG BLOGGER yang dianjurkan oleh Bro Denaihati

Sepertimana di entri pertama aku di sini,Pengalaman aku sebagai blogger memang banyak,terutama sekali apabila mula kenal rakan-rakan yang sekepalaminat dengan blog.So memang penuh la kegiatan seharian aku dengan blog.Dari bersembang dengan rakan-rakan blogger,blogwalking dan sebagainya.Dengan erti kata lain Makan Blog,Tidur Blog,Semuanya pasal blog la.Sehari suntuk duduk di dalam bilik menghadap komputer pun tak apa,janji puas hati apabila menghadap blog kesayangan.

Apabila blogwalking ke blog rakan-rakan blogger,memang tak dinafikan pelbagai theme dan rekabentuk blog yang ada.Jadi semakin teruja untuk mengubahsuai theme blog agar lain dari yang lain.Pernah jugak blog aku mengalami kerosakan theme akibat gatal tangan aku sendiri.tetapi itu tidak melunturkan semangat aku untuk berblogging ni.Semenjak menggunakan domain dan hosting sendiri,aku lebih teruja untuk mengedit blog ni.pelbagai rancangan aku buat untuk blog,dari segi pemilihan theme,widget dan sebagainya.Ini adalah untuk melajukan loading page dan secara tidak langsung mampu menarik pengunjung untuk datang melawat blog.

[Read more…]

HIDUP SEORANG BLOGGER

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Entri kali ni adalah untuk menyahut cabaran contest SEO yang dianjurkan oleh Bro Denaihati.Tajuk contest tersebut ialah HIDUP SEORANG BLOGGER.Sudah tentu ramai rakan-rakan blogger yang pakar serta arif tentang SEO sudah pun menyertai contest HIDUP SEORANG BLOGGER

Kehidupan Seharian Blogger ni memang tak boleh dipisahkan denga blog.Apabila menyebut pasal blog,mesti ramai yang tertanya-tanya apa itu blog kan ? Blog , secara amnya adalah merupakan singkatan dari Weblog. Weblog sendiri merupakan singkatan dari “Logging The Web”. Asal-usul dari perkataan “Logging The Web” ialah memasuki web dan menulis ‘kesimpulan link-link yang menarik‘ dan memberikan pendapat atau komen tentang link tersebut di jurnal online yang tidak lain tidak bukan iaitu blog tak kira la sama ada menggunakan blogspot ataupun wordpress.

[Read more…]

Pin It on Pinterest