S2FwaWxsYS1NZXJpbmR1IFRhbnBhIEthdGE=

S2FwaWxsYS1NZXJpbmR1IFRhbnBhIEthdGE=

RGlrYXVsYWggWWFuZyBrdSBTYXlhbmc=
RGlrYXVsYWggWWFuZyBrdSBSaW5kdQ==
U2VnZW5hcCBSdWFuZ2t1IFRlcmJheWFuZw==
V2FqYWhtdSBEaSBJbmdhdGFu

SGFydW1ueWEgSGFydW0gQ2ludGE=
U2VtYWRpIERhbGFtIEppd2E=
TWVuZ2FwYSBha3UgWWFuZyBUZXJhc2E=
TWVyaW5kdSBUYW5wYSBLYXRh

a3UgUHVqYSBCdW5nYSBMYXJhbmdhbg==
S3VudHVtLWt1bnR1bSBZYW5nIEJlcnNlcmk=
S2Vsb3BhayBHdWd1cm55YSBCZXJkZXJhaQ==
U3VuZ2d1aCBrdSBQaWx1
UGlsdSBEaSBIYXRp
Q2ludGFrdSBTZW1haSBTdWRhaCBCZXJidW5nYQ==
VGFra3UgTWlsaWtp

U2FtcGFpIEhhdGkgRW5na2F1IEtoaWFuYXRp
UmFzYSBDaW50YSBCZXJ1YmFoIER1c3Rh
VGFrIFNlZGlraXQgS2F1IFJhc2EgQmVyZG9zYQ==
U2VkYW5na2FuIGt1IFBlZGloIEx1a2E=
RGloaXJpcyBTZW1iaWx1IEJpc2E=
S2F0YW11IGt1IEhhbnlh
DQpUZW1hbiBCaWFzYQ==

UC9zIDoga2VwYWRhIHJha2FuLXJha2FuIHlhbmcgYm9sZWggdGVyamVtYWhrYW4ga29kIG5pLGhh
cmFwIGphbmdhbiBsZXRhayBrYXQgcnVhbmcga29tZW4geWVyLGFrdSBzZWthZGFyIG5hayBsdWFo
a2FuIHBlcmFzYWFuIGplIG5pLGppd2Ega2FjYXUgbnllciBwYXNhbCxoZWhlaGU=

Buffered Earnings Nuffnang Yang Pertama

Assalamulaikum semua…

Harini aku terlebih rajin pulak check akaun Nuffnang aku,Alhamdulillah dapat juga Buffered Earnings Nuffnang Yang Pertama.Lama gak aku tunggu buffered ni,ye la asyik tengok rakan-rakan blogger lain je kan yang dapat buffered ni,sekali rezeki aku pun ada.Hehe…

Aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada kipas susah mati peminat blog terutama kepada rakan-rakan blogger sebab tak jemu singgah dan meberi komen serta
melalak tinggalkan pesanan di shoutbox.Tak lupa juga kepada pihak Nuffnang,jasamu tetap ku kenang 🙂

Ok kat bawah ni aku sertakan sekali printscreen buffered Earning.

Akhir kata,Terima Kasih Nuffnang

P/s : Aku sedang mencari idea untuk membuat contest untuk semua rakan-rakan blogger sebagai tanda penghargaan korang kepada blog ni.

P/s 2 : Bosan lak semakin banyak spam komen masuk kat blog ni,dah takde kerja kot,spam blog je ,isk isk isk

Warisan

Salam Semua…

Hari ni aku nak berkongsi dengan korang lagu Warisan,mesti ramai meminati lagu dan pernah mendengar lagu ni kan sebab lirik dia terlalu medalam jika kita hayati betul-betul ,so kat bawah ni aku sertakan lirik dan juga video klip lagu Warisan

Warisan

Anak kecil main api
terbakar hatinya yang sepi
air mata darah bercampur keringat
bumi dipijak milik orang

nenek moyang kaya raya
tergadai seluruh harta benda
akibat sengketa sesamalah kita
cinta lenyap di arus zaman

indahnya bumi kita ini
warisan berkurun lamanya
hasil mengalir ketangan yang lain
pribumi merintih sendiri

masa depan sungguh kelam
kan lenyap peristiwa semalam
tertutuplah hati terkunci mati
maruah peribadi sudah hilang

kini kita cuma tinggal kuasa
yang akan menentukan bangsa
bersama berbakti
pulih kembali harga diri

kini kita sudah tiada masa
majulah dengan gagah
janganlah terlalai
teruskan usaha
melayukan gagah di nusantara
melayukan gagah di nusantara
melayukan gagah di nusantara

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ,macam tu la tajuk terbaru di blog ni.Kita semua mesti pernah mengalami situasi GAGAL dalam sesuatu perkara kan tak kisah la di dalam alam percintaan atau alam pekerjaan atau perniagaan,dengan perkataan GAGAL itu sahaja sudah cukup memberi kesan impak yang amat mendalam di dalam hidup seseorang

Dari pengertian aku ,maksud GAGAL ni adalah apabila kita tidak mencapai sesuatu yang kita inginkan atau idamkan,membawa kepada keGAGALan serta kecundang dan terlepas peluang di hadapan mata kita

Tanpa membuang masa,Aku sedang menyertai contest yang di anjurkan oleh Denaihati yang bertajuk Hidup Berani Untuk Gagal.Contest ini di sponsorkan oleh DSGClicks,Berani Gagal Network,One Malaysia Blogshops,Anisha Online Mall dan Saudacare

Antara syarat-syarat untuk menyertai contest ni adalah setiap peserta atau blogger yang berminat menyertai contest ni diwajibkan menulis satu entri bebas di blog atau weblog masing – masing dengan tajuk Hidup Berani Untuk Gagal dengan harapan contest ini juga dapat merangsang MINDA BAWAH SEDAR kita untuk terus mengharungi 2010 yang lebih mencabar

Pemenang akan dinilai berdasarkan ranking TOP 10 di enjin carian Google dengan kata kunci Hidup Berani Untuk Gagal dan pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tutup (akan diberitahu) nanti…

[Read more…]

Pin It on Pinterest