10 Punca PC Crash Yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Seperti Mana entri aku terdahulu iaitu 10 Sebab Kenapa Komputer ‘Hang’.Kali ni aku nak ceritakan pula tentang 10 Punca PC Crash Yang Perlu Anda Tahu.

Fatal Error

Terjadi apabila system PC korang menjadi tak stabil atau terlalu sibuk (rem cikai r ni). Akan ade satu bar yg bertulis “ Enter to return to Windows” yang perlu korang klik ataupun restart trus komputer korang dengan CTRL-ALT-DELETE. Kesannye, kalau segala kerja yang korang buat tak disave, habis la. Nangis! Sebab tu kalau aku buat assignment, sebelum save aku akan bersedia dgn copy semua document. Kekadang mase nak save microsoft word time korang dah siap buat assignment, time tu la fatal error! Memang tak tahu nak kata apa la …

Stuck dengan benda ni memang boleh bikin amuk dengan PC kita. So, ape la yang kita boleh buat? Yg penting, macam mana la nak elak benda ni terjadi.

[Read more…]

Pin It on Pinterest