Kronologi Wazy Di Dalam Dunia Blogging

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia

Dah lama aku tak menulis entri berkisar tentang blog kan ? ok la tanpa membuang masa kali ni aku nak ceritakan serba sedikit kenapa aku terlibat dalam dunia blogging ni.Dengan tajuk pada kali ni Kronologi Wazy Di Dalam Dunia Blogging,mesti korang tertanya-tanya kenapa tajuk entri ni bunyi dia sedemikian rupa ? Jom baca sampai habis.

Aku tergerak untuk buat blog pada hujung bulan Disember 2007,pada masa tu entri saja-saja je,sambil-sambil tu aku tolong promote server kegemaran aku di mirc tak lain tak bukan MyChatz Inc Network.Mula-mula guna blog ni seronok juga,macam-macam aku boleh edit dan aku mula mengenali rakan-rakan blogger yang sekepala.Blog ni aku sayang nak delete,biarkan je la sampai bila-bila.Untuk tengok blog ni boleh la klik http://wazy.wordpress.com.

Sedang syok-syok blogwalking aku terjumpa blog Killvearn.Com yang kini pemiliknya sudah bertukar domain kepada syahirul.com.Masa tu la aku mula gatal tangan nak cari hosting dan domain.Alhamdulillah kebetulan seorang rakan memberi aku domain dan hosting percuma ,maka lahirlah http://wazy.etika.0lx.net.Banyak kenangan manis ketika aku menggunakan blog tu.Antaranya aku dapat kenal dengan lebih ramai rakan-rakan blogger,skill aku untuk setup wordpress semakin bertambah (dari segi install/ upload theme,plug in dan segala yang berkaitan dengan wordpress),aku juga mula mengenali apa itu Nuffnang (mula berjinak-jinak dengan iklan-iklan nuffnang).Kalau nak terjah blog ni sila ke http://wazy.etika.0lx.net.Tetapi blog ni dah banyak hilang entri berharga sebab tak dapat backup,stiil wujud je tu,hehe

[Read more…]

Pin It on Pinterest