Stabil Atau Tidak ??

Assalamualaikum Dan Salam 1 Malaysia..

Hari ni aku bosan + tension skit,nak tahu kenapa ? Korang boleh rujuk pada entri lepas iaitu Streamyx oh Streamyx dan Streamyx oh Streamyx Part 2.Walaupun ramai pelanggan datang ke kedai arini dan komplen macam-macam ,aku hanya diamkan je la,bukan salah aku kan streamyx ni slow macam haram jadah sipot.

Tapi bila aku test speed ,macam laju je,Hmmm..tah la….

korang boleh buat kesimpulan bila dah tengok gambar yang aku sertakan ni,huhu tah la bila agaknya masalah ni nak selesai,pihak TM harus peka hal-hal sebegini,bukannya apa,dah la bayar mahal-mahal,tapi perkhidmatan yang diberikan kurang memuaskan la pulak.

Streamyx Oh Streamyx Part 2

salam semua…

Hmmm lama dah aku tak dapat online,seminggu lak tu,mesti korang semua tercari-cari aku kan ? Ok la,cmtu aku nak ceritakan kemana aku menghilang selama seminggu ni.Seperti entri yang bertajuk Streamyx Oh Streamyx,aku teramat tension tahap cipan gaban z.Ye la cyber cafe tanpa internet ,pehhh seksa woo.Dah la kene menjawab je dengan pelanggan,ada yang memaki hamun aku,tapi aku duk rileks je la,bukan salah aku internet xde ni.

Ok kat sini aku selitkan juga diari aku tanpa internet di tempat bekerja :-

7 Mac 2010 (Ahad)

Aku masuk bekerja pada sebelah malam,alangkah terkejutnya aku apabila semua pc tak dapat connections internet,time tu jugak aku buat laporan kat TM menggunakan talian 100.Nak tak nak aku sabar je la.Malam tu aku tutup kedai awal.

8 Mac 2010 (Isnin)

Aku menunggu kedatangan Kontraktor pembaikan dari TM,lebih kurang pukul 12.30 tengah hari dorang datang,so dorang check la apa yang patut,pehh modem aku sekali rosak.hahaha kopak la macam ni.Nak tak nak aku kene tunggu gak boss aku balik jb,so leh la suruh dia belikan modem baru.Malam tu aku wat keje macam biasa je la,budak-budak datang ke cc pun hanya main game,hmm income pun sikit je dapat,cobaan …

[Read more…]

Streamyx Oh Streamyx

Salam semua ..

Adeh hari ni hilang minat aku nak update blog,padahal dalam draft ade la sedikit entri yang berkaitan dengan ilmu blogging ni,haishh sabar je la…

Nak tahu kenapa,sejak dua hari lepas,Streamyx kat area sini problem,tengah sedap-sedap buat kerja online,dengan tiba-tiba boleh lak terputus kaki talian,huihhh leh turun menjunam bisnes kat Cyber Cafe ni.Maklumlah 80 % daripada pelanggan semuanya menggunakan internet.Apabila Internet tiada,jenuh gak la nak menjawab “Internet takde la bang/kakak/makcik/pakcik”.

Dengan ketiadaan internet aritu,hahaha budak-budak hingusan main game je la,dengan aku sekali layan game ,hahaha (sabar je la)

[Read more…]

Pin It on Pinterest